Kamrater och partners

Kamrater och partners!

Kapitalismen har kanske inte varit så snäll mot just mig, men kapitalismen har ändå varit snäll mot oss alla. Blir vi inte för många som konsumerar för mycket, samt återanvänder, reducerar och återvinner korrekt så kan vi vara snälla mot naturen också. Det finns nu ett överflöd av varor till de som har kontanter och när du klickar på en länk på Svenska Pravda så ska du veta att du ibland kan komma till Amazon.

Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp. Med dessa pengar kan jag bekosta hemsidan och kanske en hel del snapsar rysk vodka, nya kängor och godis till barnen. Jag tackar dig på förhand bäste kamrat och jag tackar Jeff Besos på Amazon och säger: -Na zdorovje! Cheers!

Monopolkapitalisten Jeff Bezos har med sin förmåga skapat ett fantastiskt monopolföretag och verkar ha behov av att bli ännu rikare och varför inte? Majoriteten har röstat för både globalism, frihandel och monopolkapitalism i våra demokratier. Det har oftast även de småföretagare som han har konkurrerat ut. Alla verkar ha ett behov av att göra Jeff Besos ännu rikare, så det är klart att vi skall göra det med vår förmåga! Du som kund får p.g.a. Jeff Besos intelligens dessutom billigare prylar som du säkerligen känner att du har behov av.

I ”Kritik av Gothaprogrammet” från 1875 talade Karl Marx om framtidens kommunistiska samhälle. Marx såg samhällsutvecklingen som en utveckling i två stadier. I det första stadiet krävs prestation av alla människor, men utan att allas behov tillfredsställs, medan i det andra stadiet kommer produktionen utföras: ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”, och minsann om vi inte är där nu?

Det är väl bara världsfreden, en minskad population, eller rymdkolonier som fattas åt de som inte kan låta bli att skaffa allt fler barn? Jag tror att Jeff Besos kan hjälpa oss med det.