Integritet

Det är Farbror Josef som övervakar dig och driver Svenska Pravda

Bild på Josef Stalin som säger hej till publikenSvenska Pravda drivs av mig ”Farbror Josef” (vilket är ett alias). En häftig grej är att du kan kontakta mig via schweizisk krypterad e-post: josefstalin78tagbort333@protonmail.com, men tag bort ”tagbort” samt treorna så kommer e-postadressen fungera. Farbror Josef hoppas få in fler medlemmar ur Politbyrån på bloggen via kommentarsfält och pingningar.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Farbror Josef samlar in de uppgifter du anger vid kommentarer, såsom namn, e-postadress och ev. din egen webbsida, men för din integritets skull har farbror Josef gjort så att du kan fylla i vilka uppgifter som helst via en Tor-browser. Webbkakor och skripts kan du också stänga av om du vill det, för farbror Josef tror på Richard Stallman vad gäller din frihet och integritet och det gör även det fantastiska folket på WordPress och Automattic som farbror Josef har mycket stor respekt för, även om de är emot totalitära farbröder.

Anledningen att fylla i en fungerande e-postadress (vanlig eller anonym, gärna krypterad via Protonmail) är att du då kan prenumerera på inlägg och kommentarer på bloggposter, samt att farbror Josef då kan kontakta dig anonymt om han har något ovanligt viktigt att berätta.

Men se upp kära kamrat! Personuppgifter skapas inte enbart genom att du interagerar med webbplatsen. Personuppgifter kan lagras genom andra tekniska processer som inte farbror Josef är ansvarig för, såsom okänd ofri hårdvara, eller okänd ofri kod i ditt proprietära operativsystem, för alla operativsystem är inte öppna och fria såsom GNU+Linux är.

Det finns även trojanska hästar, okända ofria JavaScripts, man-in-the-middle attack, analyser av ditt sätt att skriva, webbkakor och inbäddat innehåll från tredje part som du ev. besöker när du har lämnat farbror Josefs trygga totalitära famn på Svenska Pravda där friheten, öppenheten och sanningen (Pravda) är ledstjärnan.

Farbror Josef har ingen aning om vilka webbkakor som sparas på din dator, men gissar att det beror på dina egna inställningar eller standardinställningar i din webbläsare, eller kan komma från WordPress, Jetpack och ev. från webbhotellet Loopia som Josef använder.

Trafikanalys

Farbror Josef kan göra trafikanalyser via Jetpack, samt kan se IP-nummer och ifyllda uppgifter från kommentatorer, men du kan helt frånsäga sig alla former av spårning genom att använda en Tor-browser och/eller VPN, samt ange anonyma uppgifter.

Vilka vi delar dina data med

Data om att du kommer från Svenska Pravda kommer delas om du klickar på en reklam-länk till Amazon och då kommer Amazons system förmodligen veta att jag har skickat dig dit och att du har frisk humor. Om du då köper något av Jeff så får farbror Josef en liten slant som tack av Jeff som har väldigt mycket pengar och prylar.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Farbror Josef raderar inte uppgifter normalt sett, men skulle det önskas så kontakta farbror Josef så är de sannolikt borta inom några dagar.

Vilka rättigheter du har över dina data

Farbror Josef anser att du har rätt att radera egna inmatade data som du är missnöjd med. Farbror Josef har också rätt att radera hela eller delar av dina meddelande eller annan data om det anses vara olämpligt, då oftast med ett hövligt meddelande inom hakparenteser.

Vart vi skickar dina uppgifter

Josef Stalin med afrofrisyrFarbror Josef har gjort sitt bästa för att dataöverföring av information inte går utanför Sverige, med tanke på brottsbalken, och har därför placerat bloggen hos Loopia. Farbror Josef länkar till svenska Amazon. Amazon ägs av Jeff Besos som är medborgare i USA. Om du klickar på en reklam-länk går data i den länken till svenska Amazon. Farbror Josef skickar inte medvetet känsliga uppgifter till USA, men bär alltid alltid afro-peruk när han besöker USA för att gå under radarn vid tullkontrollerna. Tiderna då man var Uncle Joe med amerikanarna är nämligen förbi. Vid besök i Ryssland åker istället mustaschen av och min Ushanka på.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Farbror Josef tar emot data från Jetpack samt data från afilliatenätverket.