Kommunismen är här – Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov

I andra delen av kapitalisten Jan Tullbergs mycket pålästa demokratur-redovisning får jag nu lite ära, visserligen av en kapitalist, men ändå. Farbror Josef får inte vara kräsen nuförtiden!

I ”Kritik av Gothaprogrammet” från 1875 talade Karl Marx om framtidens kommunistiska samhälle. Marx såg samhällsutvecklingen som en utveckling i två stadier. I det första stadiet krävs prestation av alla människor, men utan att allas behov tillfredsställs, medan i det andra stadiet kommer produktionen utföras: ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”, och minsann om vi inte är där snart?

  1. Italiens maffia är i behov av fina Mercedes-bilar från Tyskland samt låga skatter. De får det.
  2. Tyskland vill producera Mercedes-bilar efter förmåga. De får göra det.
  3. Sverige har inte enbart behov av att inneha världens största hjärtan i alla partier, från Moderaterna till Vänsterpartiet, men har även den kommunistiska altruistiska förmåga som krävs för att tillfredsställa både italienare och tyskar i de övre skikten i EU, på ett sätt som belånar framtidens svenska generationer, som enbart har ett behov av att vara goda och belånade, men inte har något behov av Mercedes-bilar. Se bara på Thunberg! Har man ingen Mercedes så kan man ju bara låna Rothschilds gamla segelbåt eller Arnold Schwarzeneggers Tesla vid behov. Den rikaste 0,1%:en har bevisligen förmåga att låna ut.

Å se på muslimerna! Det enda de har behov av är en accelererande mängd bostäder, flerbarnstillägg och moskéer och det fixar vi med vår förmåga! Inte fan vill de ha för små Mercedes-bilar. Allah är alltid större! … Nja, åtminstone tills planetens arters behov omöjliggör fyrdubblingar av population varje generation. Då lär djävulskapen bli ännu större om vi inte har skaffat förmågan att skicka ut dem i rymden.

I Sverige har vi mest behov av hopfällbar cykel (#reklam), elektrisk longboard (#reklam) eller elektrisk scooter (#reklam) och en hjälm (#reklam) som klarar en rejäl krasch med hjärnan och tänderna i behåll, samt kanske inlines (#reklam) när det är torrt och stövlar (#reklam) som skyddar vid regn, samt kanske fler skydd? Blir man fattig så är det ofta billigare på Amazon som gör Jeff rikare, och han verkar ha behov att dö som världens rikaste troll. Det bör vi tillfredsställa med vår förmåga! Vill man inte det så kan man alltid handla second hand.

Själv har jag enbart behov av mina gamla kängor och förmåga att dela ut mina pengar genom Stalinpriset. Alltså ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”! Kommunism! Välfärd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.